Main Article Content
Article Details
ADAMCZYK G., 2002: Analiza dochodowych uwarunkowań konsumpcji w gospodarstwach domowych w latach 90. Roczniki Akademii Rolniczej w Poznaniu 343, 3-16.
BARTH S.W, FAHNDRICH C., BUB A., DIETRICH H., WATZL B., WILL F., BRIVIBA K., RECHKEMMER G., 2005: Cloudy apple juices decreases DNA damage, hyperproliferation and aberrant krypt foci development in the distal colon of DMH-initiated rats. Carcinogenesis 26, 1414-1421.
BRIVIBA K., STRACKE B., RUFER C.E., WALTZ B., WEIBEL F.P., BUB A., 2007: Effect of consumption of organically and conventionally produced Apple onnantioxidant activity and DNA damage in humans. Journal Agricultural Food Chemistry 55, 7716-7721.
BRZOZOWSKI P., 2008: Zmiany w ekonomice produkcji jabłek w Polsce w latach 1959-2005. Praca doktorska, Instytut Sadownictwa i Kwiaciarstwa, Skierniewice.
BRZOZOWSKI P., 2009: Zagospodarowanie jabłek w Polsce w ostatnim 40-leciu, Zeszyty Naukowe Instytut Sadownictwa i Kwiaciarstwa 17, 41-52.
CZERNYSZEWICZ E., 2008: Ważność wybranych cech jakościowych jabłek dla konsumentów. Żywność. Nauka. Technologia. Jakość, 1(56), 114-125.
GORCZYŃSKI J., 2004: Podstawy ekonometrii, Wydawnictwo Wyższej Szkoły Zarządzania i Marketingu, Sochaczew.
IERiGŻ-PIB - Analizy rynkowe: Rynek owoców i warzyw z lat 2003-2016, Wydawnictwo IERiGŻ.
JĄDER K., WAWRZYNIAK J., 2015: Zmiany w spożyciu owoców i warzyw oraz ich przetworów w Polsce w latach 1999-2013, a zjawisko zrównoważonej konsumpcji, Journal of Agribusiness and Rural Development 3 (37), 427-435.
MAKOSZ E., 2015: Przyszłość polskich jabłek, Biuletyn informacyjny - Rynek owoców i warzyw 3, 10-15.
OLEWNICKI D., 2010: Spożycie krajowych gatunków owoców wobec konkurencji ze strony importu owoców południowych, Roczniki Naukowe Stowarzyszenia Ekonomistów Rolnictwa i Agrobiznesu 12 (4), 235-239.
OSZMIANSKI J., 2009: Nowe trendy w produkcji soków i nektarów jabłkowych. Przemysł Fermentacyjno Owocowo-Warzywny 4, 12-15.
RASKIN I., RIPOLL C., 2004: Can an apple a day keep the doctor away? Current Pharmaceutical Design 3, 1381-1392.
STROJEWSKA I., 2015: Spożycie owoców, warzyw i ich przetworów w Polsce, Biuletyn Informacyjny - Rynek owoców i warzyw 3, Wydawnictwo IERiGŻ, 2-9.
WOJDYŁO A., OSZMIAŃSKI J., BIELICKI P., 2010: Zawartość wybranych wyróżników chemicznych w owocach trzech odmian jabłoni z uprawy ekologicznej i konwencjonalnej, Journal of Research and Applications in Agricultural Engineering 55 (4), 173-177.
ZEMBRZYCKI P., 2015: Owocna promocja, Biuletyn Informacyjny Agencji Rynku Rolnego 3, 30-34.
Downloads
- Tomasz Klusek, Rozmiary i regionalne zróżnicowanie polskiego rynku nieruchomości rolnych , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 119 (2017)
Możesz również Rozpocznij zaawansowane wyszukiwanie podobieństw dla tego artykułu.
- Dawid Olewnicki, Rozwój usług dla gospodarstw ogrodniczych w latach 2001–2006 , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 73 (2009)
- Dawid Olewnicki, Lidia Gunerka, Wioleta Sobczak, Zainteresowanie warszawskich konsumentów owocami mało znanymi i egzotycznymi , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 114 (2016)
- Dawid Olewnicki, Lilianna Jabłońska, Maja Łazorczyk, Znaczenie świeżych owoców i warzyw w codziennej diecie studentów warszawskich uczelni , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 116 (2016)
- Dawid Olewnicki, Justyna Rybak, Rodzaje uprzedzeń właścicieli gospodarstw ogrodniczych do zrzeszania się w grupy producentów – przykład gminy Błędów , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 101 (2013)