Main Article Content
Article Details
Golinowska S. (1997): Polska bieda Il. Kryteria. Ocena. Przeciwdziałanie. IPiSS, Warszawa.
Borowska A. (2002): Przemiany w spożyciu żywności w Polsce i wybranych krajach europejskich w latach 1988-1998 (praca doktorska), SGGW.
Deniszczuk L. (1977): Wzorzec konsumpcji społecznie niezbędnej. Studia i Monografie. IPiSS, Zeszyt 10 (66), Warszawa.
Francja sprzed 40 lat. Gazeta Wyborcza, 1 XII 2000 r.
Heilig G.K. (1993): Food, life-styles and energy. Food and nutrition policy in Europe. (red. nauk.) Van der Heij, Lowik M.R.H. Ockhuizen Th., Pudoc Scientific Publishers, Wageningen.
Jongen W.M.F., Meilenberg M.T.G. (red. nauk.) (1998): Innovation of food production systems. Product quality and consumer acceptance. Wageningen Press, The Netherlands.
Kramer J. (I 997): Konsumpcja w gospodarce rynkowej. PWE, Warszawa.
Luszniewicz A. (1978): Statystyka społeczna. PWE, Warszawa.
Milewski R. (red. nauk.) (1998): Podstawy ekonomii. PWN, Warszawa.
Mynarski S. (1967): Wpływ dochodu i składu osobowego rodziny na wielkość i strukturę jej wydatków. Ossolineum, Wrocław.
Rudnicki L. (2000): Zachowanie konsumentów na rynku. PWE, Warszawa.
Sekuła W., Niedziałek Z., Figurska K., Morawska M., Boruc T. (1997): Wyżywienie w Polsce na tle innych krajów. IŻŻ nr 86, Warszawa.
Senyszyn J. (1992): Konsumpcja żywności w świetle potrzeb i uwarunkowań. Gdańsk.
Senyszyn J. (1995): Potrzeby konsumpcyjne. Wstęp do ekonomicznej teorii potrzeb. Wydawnictwo Uniwersytetu Gdańskiego.
Zielińska Z., Kołodziejek B. (1989): Potrzeby i spożycie. PWE, Warszawa.
Downloads
- Agnieszka Borowska, Małgorzata Kosicka, Informacja z konferencji naukowej "Polskie gospodarstwa domowe w procesie integracji z Unią Europejską" , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 38 (2000)
- Agnieszka Borowska, Postawy europejskich konsumentów wobec produktów tradycyjnych i regionalnych , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 72 (2008)
- Agnieszka Borowska, Przemiany w spożyciu owoców w Polsce i krajach Unii Europejskiej w latach dziewięćdziesiątych , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 39 (2000)
- Agnieszka Borowska, Zmiany na rynku jabłek w krajach Unii Europejskiej w latach 2000–2010 , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 108 (2014)
- Agnieszka Borowska, Informacja z przebiegu seminarium polskich i niemieckich doktorantów zorganizowanego 1 października 1998 roku w Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 36 (1999)
- Agnieszka Borowska, Unijny system ochrony żywnościowych produktów regionalnych i tradycyjnych , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 71 (2008)
- Agnieszka Borowska, Tadeusz Filipiak, Informacja o konferencji naukowej "Kierunki i możliwości zrównoważonego rozwoju gospodarki żywnościowej" , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 43 (2001)
- Maria Zajączkowska, Agnieszka Borowska, Zmiany w spożyciu mięsa i ryb w gospodarstwach domowych w Polsce w latach 1988-1998 , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 43 (2001)
- Agnieszka Borowska, Maria Zajączkowska, Przemiany w spożyciu żywności w wybranych krajach CEFTA , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 38 (2000)
- Agnieszka Borowska, Zmiany na rynku śliwek w Polsce w latach 2010–2016 ze szczególnym uwzględnieniem śliwek regionalnych z oznaczeniami geograficznymi ChOG , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 124 (2018)