Changes in Meat and Fish Consumption of Households in Poland in the Years 1988-1998

Main Article Content

Maria Zajączkowska
Agnieszka Borowska

Abstract
The changes in meat and fish consumption of Polish households during 1988-1998 were analysed in the paper. One of the positive tendencies in food consumption in Poland (when taking into account some aspects of the human health) is increasing consumption of poultry meat and decreasing consumption of beef. Unfortunately, the research results indicate that the consumption of dietetically harmful pork by Polish households has not changed in the analysed period. At the same time, both an increase in the consumption of fish processed products and a decrease in the consumption of fish were observed.

Article Details

How to Cite
Zajączkowska, M., & Borowska, A. (2001). Changes in Meat and Fish Consumption of Households in Poland in the Years 1988-1998. Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika I Organizacja Gospodarki Żywnościowej, (43), 91–99. https://doi.org/10.22630/EIOGZ.2001.43.8
References

Agustynowicz S. (1998): Przetwórstwo rybne na topie. Boss-Gospodarka, nr 12 (219) z dnia 28.III.1998.

Bykowski P.J. (1998): Przetwórstwo ryb w Polsce. Ograniczenia i uwarunkowania rozwoju. Przemysł Spożywczy, nr 7, s. 30-33.

Gulbicka B., Kwasek M. (2000): Zróżnicowanie spożycia żywności w Polsce w świetle wyników Budżetów Gospodarstw Domowych. IERiGŻ, Warszawa, s. 46.

Kwasek M. (1999): Spożycie ryb w Polsce w latach dziewięćdziesiątych. Seria: Komunikaty. Raporty. Ekspertyzy, IERiGŻ, nr 446.

Małkowski W. (1997): Polak je coraz mniej mięsa. Rzeczpospolita 24.03.1997.

Piskiewicz L. (1999): Przemiany zachodzące w spożyciu mięsa i przetworów mięsnych w latach 1989-1997. Handel Wewnętrzny nr 4-5, s. 41-51.

Szczerbowski J.A. (1998): Tendencje w połowach, produkcji i spożyciu ryb. Przemysł Spożywczy nr 7.

Szot E. (2000): Czego zjemy mniej. Dodatek Ekonomia i rynek. Rzeczpospolita 2 II 2000 r., nr 27 (5497).

Statistics

Downloads

Download data is not yet available.
Recommend Articles
Most read articles by the same author(s)
1 2 > >>