Main Article Content
Article Details
BODNAR K., SZEL HODI M., SKOBRAK BODNAR E., 2014: Acceptance of the Meat of Wild Ungulates Among the Hungarian Consumers, Scientific Papers. Agronomy Series/Lucrari Stiintifice. Seria Agronomie 57 (1), 35-38.
CHARDONNET P., CLERS B. D., FISCHER J., GERHOLD R., JORI F., LAMARQUE F., 2002: The Value of Wildlife, Revue Scientifique et Technique-Office Inter-national des Epizooties 21 (1), 15-51.
JEŻEWSKA M., 1995: Czynniki warunkujące zachowania żywieniowe we współczesnych gospodarstwach domowych, Gospodarstwo Domowe w Kraju i na Świecie 1, 25-28.
KWIECIŃSKA K., KOSICKA-GĘBSKA M., GĘBSKI J., 2016a: Wyzwania dla rozwoju rynku dziczyzny w Polsce, Problems of World Agriculture/Problemy Rolnictwa Światowego 16 (31), 251-260.
KWIECIŃSKA K., KOSICKA-GĘBSKA M., GĘBSKI J., 2016b: Ocena preferencji konsumentów związanych z wyborem dziczyzny, Handel Wewnętrzny 1 (360), 53-64.
KWIECIŃSKA K., KOSICKA-GĘBSKA M., GĘBSKI J., GUTKOWSKA K., 2017: Prediction of the Conditions for the Consumption of Game by Polish Consumers, Meat Science 131, 28-33.
MIKUŁA A., 2012: Bezpieczeństwo żywnościowe Polski, Roczniki Ekonomii Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich 99 (4), 38-48.
NAGALSKA H., REJMAN K., 2014: Wiedza konsumentów o dziczyźnie i zachowania nabywcze na rynku tego mięsa, Marketing i Rynek 6, 488-499.
POPCZYK B., 2012: Problemy handlu dziczyzną, [w:] D.J. Gwiazdowicz (red.), Problemy współczesnego łowiectwa w Polsce, Oficyna Wydawnicza Gościański & Prętnicki, Poznań, 137-150.
Rozporządzenie Ministra Środowiska z dnia 16 marca 2005 r. w sprawie określenia okresów polowań na zwierzęta łowne, Dz.U. 2005 nr 48, poz. 459 z późn. zm.
Ustawa z dnia 13 października 1995 r. Prawo łowieckie, Dz.U. 1995 nr 147, poz. 713 z późn. zm.
Downloads
- Katarzyna Gralak, Witryna internetowa jako narzędzie promocji i dystrybucji oferty gospodarstw agroturystycznych , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 115 (2016)
Możesz również Rozpocznij zaawansowane wyszukiwanie podobieństw dla tego artykułu.
- Małgorzata Kosicka-Gębska, Jerzy Gębski, Katarzyna Kwiecińska, Ocena informacji zawartych na etykiecie pakowanej wieprzowiny , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 114 (2016)
- Olena Kulykovets, Maria Jeznach, Małgorzata Kosicka-Gębska, Anna Kudlińska-Chylak, Kształtowanie się rynku miodu w krajach Unii Europejskiej w latach 2001–2013 , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 120 (2017)