The Changes in Fruit Consumption in Poland and in the European Union Countries
Main Article Content
Abstract
The article is addressed to changes observed in fruit consumption by households over the period covering the years 1988-1998. The comparative analysis in respect to changes both in the level and in the structure of fruit consumption in Poland and in the European Union Member States was presented. In Poland for example, fruit total consumption has been increasing successively since 1988. The considerable fivefold rise was noted in the case of tropical fruit consumption that reached the present level of 15 kg per capita per year.
Article Details
How to Cite
Borowska, A. (2000). The Changes in Fruit Consumption in Poland and in the European Union Countries. Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika I Organizacja Gospodarki Żywnościowej, (39), 125–136. https://doi.org/10.22630/EIOGZ.2000.39.24
References
BERGER S.: Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu. Rozdz. I, PWN 1998, s. 39.
Rolnictwo i Gospodarka Żywnościowa w Polsce. Wyd. MRiGŻ 1999.
Strategia i polityka w zakresie wyżywienia ludności Polski w aspekcie zdrowia. IŻiŻ 1997.
SZPONAR L., SEKUŁA W.: Zasady prawidłowego żywienia. Przemysł Spożywczy 1997, nr 2.
Statistics
Downloads
Download data is not yet available.
Recommend Articles
Most read articles by the same author(s)
- Agnieszka Borowska, Małgorzata Kosicka, lnformation about Scientific Conference: "Polish Households in the Process of lntegration with the European Union" , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 38 (2000)
- Agnieszka Borowska, Attitudes of European Consumers to Traditional and Regional Products , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 72 (2008)
- Agnieszka Borowska, Changes on the apple market in the European Union countries between 2000–2010 , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 108 (2014)
- Agnieszka Borowska, Information about Seminar for Polish and German PhD Students held on October 1, 1998 in Warsaw Agricultural University , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 36 (1999)
- Agnieszka Borowska, Tadeusz Filipiak, General Notes on the Scientific Conference: "Directions and Possibilities for Sustainable Development of Agro-food Sector" , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 43 (2001)
- Agnieszka Borowska, European Union’s Quality Policy on the Example of Traditional and Regional Products , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 71 (2008)
- Maria Zajączkowska, Agnieszka Borowska, Changes in Meat and Fish Consumption of Households in Poland in the Years 1988-1998 , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 43 (2001)
- Agnieszka Borowska, Economic Situation of the Households in Poland and in the European Union Countries in the Nineties , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 48 (2003)
- Agnieszka Borowska, Maria Zajączkowska, Changes in Food Consumption in the CEFTA Selected Countries , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 38 (2000)
- Agnieszka Borowska, Changes in the Polish plums market, with particular reference to regional plums with protected geographical indications in the period 2010–2016 , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 124 (2018)