Main Article Content
Article Details
BERGER S., 1992: Dietary guidelines and human nutrition science. Pol. J. Nutr. Sc., I.
Diet, Nutrition and Prevention of Chronic Diseases. 1990, WHO Technical Report Series No 797, Geneva.
KOWRYGO B., SAWICKA B., ŚWISTAK E., 1997: Wpływ urynkowienia gospodarki żywnościowej na kształtowanie się samozaopatrzenia w żywność w gospodarstwach domowych w Polsce. Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej, (29), 111-120. (Crossref)
Raport Komisji Europejskiej UE, 1995: Stan i perspektywy rolnictwa w krajach Europy Środkowej i Wschodniej - Polska, Bruksela.
REJMAN K., ŚWIĄTKOWSKA M., ŚWISTAK E., 1996: Propozycje modeli wyżywienia ludności Polski w 2005 roku. Maszynopis powielony, Kat. Bk. Kons. i GD, SGGW, Warszawa.
REJMAN K., ŚWISTAK E., 1997: Możliwości realizacji zaproponowanego modelu wyżywienia ludności Polski na 2005 rok. Maszynopis powielony, Kat. Bk. Kons. i GD, SGGW, Warszawa.
SEKUŁA W., SZOSTAK W.B., NIEDZIAŁEK Z., 1991: Food and Nutrients Goals for Polish Population, Suggestion for the Year 2000. Żyw. Czł. i Met., 3.
ZIEMLAŃSKI Ś., BUŁHAK-JACHYMCZYK B., BUDZYŃSKA-TOPOLOWSKA J., PANCZENKO-KRESOWSKA B., WARTANOWICZ M., 1994: Normy żywienia dla ludności w Polsce (energia, białko, tłuszcze, witaminy i składniki mineralne). Żyw. Czł. i Met., 4.
Downloads
- Monika Świątkowska, The impact of advertisement on consumer behaviour regarding the purchase of selected food products , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 32 (1998)
- Monika Świątkowska, Dagmara Stangierska, Yauheniya Ulyanitskaya, Service quality and satisfaction factors of fast food services in the light of customer and employee surveys , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 119 (2017)
- Agnieszka Tul-Krzyszczuk, Maksymilian Czeczotko, Dagmara Stangierska, Ewa Świstak, The sources of supply of catering establishments in dairy products , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 121 (2018)
- Hanna Górska-Warsewicz, Iwona Kowalczuk, Dagmara Stangierska, Monika Świątkowska, Anna Zubrzycka, Evaluation of nutritional information as an element influencing consumer behavior in gastronomy services , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 117 (2017)
- Barbara Kowrygo, Krystyna Rejman, Ewa Świstak, Evaluation of Food Consumption in Poland in the New Socio-Economic Conditions , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 29 (1997)
- Barbara Kowrygo, Beata Sawicka, Ewa Świstak, The Effects of Market Reforms in Food Economy on Food Self-Supply of Polish Households , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 29 (1997)
- Karol Krajewski, Beata Bilska, Agnieszka Kołakowska, Monika Świątkowska, Ewa Świstak, Agnieszka Tul, Selected Aspects of Strategies for Sustainable Development of Agro-Food Sector in the Kampinos Communes , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 41 (2000)
- Krystyna Rejman, Ewa Halicka, Barbara Kowrygo, Applying the Institutional Economics in Solving Hold-up Problems on the Sample of Selected Sectors of Agri-food Economy , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 45 (2001)
- Krystyna Rejman, Hanna Górska-Warsewicz, Development of Catering Sector in Poland in the Nineties , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 47 (2002)
- Hanna Górska-Warsewicz, Monika Świątkowska, Marketing Determinants of New Products Development in Cereals Sector Companies , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 111 (2015)