Main Article Content
Article Details
CHECHELSKI P., MORKIS G., 1999: Rozwój produkcji żywności wysokoprzetworzonej w Polsce w latach dziewięćdziesiątych. Instytut Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej.
COOLS K., 2000: Rozwój światowego rynku soków i napojów. Przemysł Fermentacyjny i Owocowo-Warzywny 10, 29-32.
GIERSZEWSKA G., ROMANOWSKA M., 1996: Analiza strategiczna przedsiębiorstwa. Polskie Wydawnictwo Ekonomiczne. Warszawa.
New Directions in Drinks 2000-05, 2000: www.datamonitor.com. Reference Code DMCM1839.
Roczniki Statystyczne (1999, 2000, 2001). GUS. Warszawa.
SZCZEPANIAK I., WIGIER M., 2000: Rynek napojów bezalkoholowych w Polsce. Raport 2000. Polska Federacja Producentów Żywności. Warszawa.
Downloads
- Barbara Kowrygo, Krystyna Rejman, Ewa Świstak, Ocena spożycia żywności w Polsce w nowych warunkach ekonomiczno-społecznych , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 29 (1997)
- Barbara Kowrygo, Beata Sawicka, Ewa Świstak, Wpływ urynkowienia gospodarki żywnościowej na kształtowanie się samozaopatrzenia w żywność w gospodarstwach domowych w Polsce , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 29 (1997)
- Barbara Kowrygo, Wacław Laskowski, Przewidywane zmiany w spożyciu żywności w Polsce jako podstawa kształtowania zrównoważonego rozwoju gospodarki żywnościowej , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 41 (2000)
- Joanna Kaczorowska, Barbara Kowrygo, Konsumencka gotowość do realizacji zrównoważonego wzorca spożycia żywności , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 114 (2016)
- Hanna Górska, Barbara Kowrygo, Helena Piłka, Postępowanie konsumentów na rynku tłuszczów jadalnych w okresie przemian gospodarczych , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 29 (1997)
- Krystyna Rejman, Ewa Halicka, Barbara Kowrygo, Zastosowanie ekonomii instytucjonalnej w rozwiązywaniu problemów zaporowych na przykładzie wybranych sektorów gospodarki żywnościowej , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 45 (2001)
- Hanna Górska-Warsewicz, Barbara Kowrygo, Preferencje konsumenckie w zakresie mleka i jego przetworów , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: Nr 32 (1998)