Main Article Content
Article Details
BROWN L., 1981: Building a Sustainable Society. New York, Norton Conway G.R., Barbier E.B., 1990: After the Green Revolution. Sustainable Agriculture for Development. Earthscan Publications London.
FAO, 1989: Sustainable Development and Natural Resources Management.
FOTYMSKI A., POTOK A., 1997: Wybrane aspekty metodyczne opracowania strategii dla gminy. [w:] Strategia rozwoju gmin wiejskich, FAPA i Wydawnictwo SGGW, Warszawa.
HUNEK T., 1991: Uwarunkowania strategii rozwoju wsi i rolnictwa w Polsce. Wydawnictwo IRWiR PAN, Warszawa.
KŁODZIŃSKI M., SIEKIERSKI C., 1997: Strategia rozwoju gminy podstawą tworzenia programu regionalnego i lokalnego. [w:] Strategia rozwoju gmin wiejskich. Wydawnictwo SGGW, Warszawa.
KRAJEWSKI K., GAWEŁ K., PANASIUK G., 2000: Warunki oraz założenia strategii zrównoważonego rozwoju turystyki i rekreacji w gminach kampinoskich. Roczniki Naukowe SERiA, 2(3).
KRAJEWSKI K., PALICH P., PANASIUK G., 2000: Aspekty metodologiczne programowania zrównoważonego rozwoju gmin wiejskich w oparciu o turystykę. Materiały II Litewsko-Polskiego Seminarium Naukowego. Wydawnictwo SGGW, Warszawa- Biała Waka.
SIEKIERSKI C., 1998: Możliwości wsparcia środkami UE procesów dostosowawczych polskiego sektora rolnego do przyszłej integracji z Unią. Wieś Jutra.
TUL A., KOŁAKOWSKA A., 2000: Ocena stanu bazy przetwórczej żywności w rejonie kampinoskim a rozwój ruchu turystycznego. Roczniki Naukowe SERiA, 2(3).
WOŚ A., 1992: Rolnictwo zrównoważone. Zagadnienia Ekonomiki Rolnej, 1-3.
Downloads
- Monika Świątkowska, Dagmara Stangierska, Yauheniya Ulyanitskaya, Service quality and satisfaction factors of fast food services in the light of customer and employee surveys , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 119 (2017)
- Agnieszka Tul-Krzyszczuk, Maksymilian Czeczotko, Dagmara Stangierska, Ewa Świstak, The sources of supply of catering establishments in dairy products , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 121 (2018)
- Hanna Górska-Warsewicz, Iwona Kowalczuk, Dagmara Stangierska, Monika Świątkowska, Anna Zubrzycka, Evaluation of nutritional information as an element influencing consumer behavior in gastronomy services , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 117 (2017)
- Monika Świątkowska, The impact of advertisement on consumer behaviour regarding the purchase of selected food products , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 32 (1998)
- Barbara Kowrygo, Beata Sawicka, Ewa Świstak, The Effects of Market Reforms in Food Economy on Food Self-Supply of Polish Households , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 29 (1997)
- Barbara Kowrygo, Krystyna Rejman, Ewa Świstak, Evaluation of Food Consumption in Poland in the New Socio-Economic Conditions , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 29 (1997)
- Krystyna Rejman, Monika Świątkowska, Ewa Świstak, Proposals for nutrition models for the urban and rural population in Poland in the year 2005 , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 32 (1998)
- Hanna Górska-Warsewicz, Monika Świątkowska, Marketing Determinants of New Products Development in Cereals Sector Companies , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 111 (2015)
- Ewa Świstak, Monika Świątkowska, GASTRONOMIC OFFER OF WARSAW HOTELS IN THEIR GUESTS OPINION , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 120 (2017)
- Ewa Świstak, Wacław Laskowski, Food consumption changes in rural areas and their determinants , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 114 (2016)