Main Article Content
Article Details
JAROSZ M. (red. nauk.), 2012: Normy żywienia dla populacji polskiej - nowelizacja, red. naukowy, IŻŻ, 2012, www.izz.waw.pl
KAMIŃSKI W., 1980: Polityka i organizacja żywienia ludności, PWE, Warszawa.
KOWRYGO B., 2000: Studium wpływu gospodarki rynkowej na sferę żywności i żywienia w Polsce. Wyd. SGGW, Warszawa, s. 187.
KUNACHOWICZ H., PRZYGODA B., NADOLNA I., IWANOW K., 2005: Tabele Składu i Wartości Odżywczej Żywności, Wyd. Lekarskie PZWL, Warszawa.
LASKOWSKI W., ŚWISTAK E. 2014: Zmiany we wzorcach spożycia żywności w Polsce. Wyd. Laskowski, Warszawa, s. 7.
POCZTA W., 2008: Wpływ integracji Polski z Unią Europejską na sytuacje ekonomiczną sektora rolnego w latach 2004-2006. Wieś i Rolnictwo 1 (138), s. 19-33.
Rocznik Statystyczny Rolnictwa 2007, Zakład Wyd. Statystycznych, Warszawa.
Rocznik Statystyczny Rolnictwa 2014, Zakład Wyd. Statystycznych, Warszawa.
Rocznik Statystyczny Rzeczypospolitej Polskiej 2014, Zakład Wyd. Statystycznych, Warszawa.
Wieś polska - rdzenni i nowi mieszkańcy. Komunikat z badań CBOS, BS/120/2013, Warszawa, sierpień 2013. www.cbos.pl
WISZNIEWSKI E., Ekonomika konsumpcji, PWN, Warszawa 1983.
ZEGAR J.S., 2015: Polskie rolnictwo w okresie dwóch przełomów - transformacji ustrojowej i integracji europejskiej. Nierówności Społeczne a Wzrost Gospodarczy nr 41. www.ur.edu.pl/file/85907/9%20Zegar%20J.S..pdf
Downloads
- Monika Zielińska-Sitkiewicz, Application of multivariate discriminant analysis for prediction of bankruptcy of selected food industry companies , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 113 (2016)
You may also start an advanced similarity search for this article.
- Barbara Kowrygo, Wacław Laskowski, Predicted changes in food consumption as a basis for sustainable development of food economics in Poland , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 41 (2000)
- Agnieszka Tul-Krzyszczuk, Maksymilian Czeczotko, Dagmara Stangierska, Ewa Świstak, The sources of supply of catering establishments in dairy products , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 121 (2018)
- Barbara Kowrygo, Beata Sawicka, Ewa Świstak, The Effects of Market Reforms in Food Economy on Food Self-Supply of Polish Households , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 29 (1997)
- Wacław Laskowski, Some Correlation and Preferences in Income Disposal by the Households , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 44 (2001)
- Wacław Laskowski, Quantitative analysis of food consumption by Polish families with the utilization of their classification with the use of neural networks , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 42 (2000)
- Barbara Kowrygo, Krystyna Rejman, Ewa Świstak, Evaluation of Food Consumption in Poland in the New Socio-Economic Conditions , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 29 (1997)
- Wacław Laskowski, THE CHANGES OF THE LEVEL OF FOOD CONSUMPTION IN POLAND , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 67 (2008)
- Krystyna Rejman, Monika Świątkowska, Ewa Świstak, Proposals for nutrition models for the urban and rural population in Poland in the year 2005 , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 32 (1998)
- Wacław Laskowski, The Incomes of the Polish Population and their Disposal Structure in the Light of the Survey of Household Budgets , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 43 (2001)
- Wacław Laskowski, Comparisons of lncome of Agricultural Households with lncome of Other Socio-Professional Groups , Zeszyty Naukowe SGGW - Ekonomika i Organizacja Gospodarki Żywnościowej: No. 33 (1998)